Nordicom – udbredt byggesjusk i deres projekter

maj 22, 2007 at 8:29 pm 11 kommentarer

Jeg har lige set Kontanten på DR. 

Her vises fejl, på fejl, på fejl  i de projekter Nordicom står bag – en rigtig omgang byggesjusk. Nordicom er en stor udbyder af projektsalg.

For mig står Nordicom som en meget seriøs virksomhed, som har haft en pæn vækst i de seneste år.  Nordicom havde  en  kraftig vækst i 2005 og starten af 2006. Nordicoms aktiekurs er i dag på over 700, hvor den i 2004 var under 200. Siden august 2006, er kursen faldet fra et niveau omkring kurs 1000 til det nuværende niveau.


Se eksempelvis mere her: http://www.finansnyheder.dk/stock/showstockinfo.aspx?StockId=206800

Årsregnskab for 2006 Nordicom
www.nordicom.dk/upload/aarsregnskab/årsregnskabsmeddelelse_2006.pdf 

Tilbage til Kontanten på DR – her besøgte de forskellige mennesker, der alle havde købt en lejlighed af Nordicom. Her blev de mange fejl fremvist og de favnede meget bredt. Fra små sjuskede fejl til grove fejl med manglede brandøre. De kunne fremvise alt indenfor byggesjusk.

Kontanten opsøgte Nordicom på Kgs. Nytorv, for at tale med direktøren Gunnar Kristensen omkring omfanget af byggesjusk i projekterne fra Nordicom. Han var i Sverige for at køre racerløb, så Kontanten tog til Sverige. Her fandt de ham og han ville slet ikke tale med DR.


DR blev afvist med en hånd foran kameraet af direktøren selv, det virker meget utroværdigt med sådan en opførsel. Her taler vi en adm. direktør for en stor virksomhed, det er dybt pinligt at optræde sådan. Hvad har han gang i ?? – kan han som direktør ikke engang give en forklaring eller komme tilbage, når han igen er på kontoret. (Man kan kun håbe for Nordicom, at der er en side af sagen vi ikke fik set på tv.)

Dette er det værste eksempel jeg nogensiden har set i pressehåndtering af en adm. direktør. Det kan ikke gøres dårligere. Hans håndtering af situationen, er helt ude af proportioner. At holde hånden foran kameret uden at komme med en kommentar, viser virkelig offentligheden, at der her er fundet en sag med kød på.
Tidligere har vi set NCC i et lignende program omkring problemer med deres byggerier, de medvirkede og kom med en forklaring. Man kan kun have respekt for at de stiller op.

Lad os håbe, at der sker mere i sagen snart og at Gunnar Kristensen får taget sig sammen og gjort noget ved situationen. Således, at manglerne kan blive udbedret & selskabet viser, at dette ikke er normal fremgangsmåde. Efter sådan et program kommer der nogle spørgsmål frem:
– Hvor stort er omfanget ? 
– Hvad vil det koste at udbedre ?
– Hvad betyder den dårlige PR for selskabet?
– Er dette bare blevet helt normal i byggebranchen, så ingen tager sig af det?

Nordicom står som udbyder af projekterne – de hyrer byggefirmaer til at udføre arbejdet. Men det er Nordicoms ansvar at byggeriet er 100%. De benyttede byggeselskaber må have været meget ringe og uden den nødvendige kontrol. Dette er jo desværre generelt for byggebranchen i disse år, men det er ingen undskyldning.

Surt for Nordicom, at de har benyttet dårliger entreprenører, men som nævnt; så er det Nordicoms ansvar at følge op og sørge for kvaliteten i byggeriet.Man kan kun opfordre Nordicom til at hyre en person, der kan hjælpe med kontakt til pressen.  

Se mere om programmer her og se hele programmet på nettet hos DR: http://www.dr.dk/DR1/kontant/2007/05/22121800.htm

Reklamer

Entry filed under: Aktuelle kommentarer.

Radio lyttertal Joost har åbnet for invitationer

11 kommentarer Add your own

 • 1. P  |  maj 23, 2007 kl. 11:49 am

  Se artikel hos Børsen: http://borsen.dk/finans/nyhed/109800/

  Svar
 • 2. John  |  maj 24, 2007 kl. 5:04 am

  Skræmmende dårlig behandling af kunder og elendigt byggeri samt en arrogant direktør, Gunnar Krisensen, der nægtede at kommentere kritikken , sådan skriver business.dk om Nordicom.

  http://www.business.dk/article/20070523/borsnyt/70523024/

  Svar
 • 3. pmunk  |  maj 24, 2007 kl. 5:10 am

  Her til morgen har jeg læst at Nordicom har fyret deres totalentreprenør efter kritikken fra DR omkring byggesjusk.

  Se artikel hos Børsen: http://borsen.dk/finans/nyhed/109824/newsfeeds/rss/

  Svar
 • 4. hvadvedjeg  |  maj 26, 2008 kl. 7:31 pm

  Jeg har også været så uheldig at købe et ‘projekt’ fra Nordicom hvor en voldgiftsag nu kører på fjerde år.
  Lejligheden blev solgt som ‘Luxus Lejlighed’ men luxus er noget som er svært at få øje på pga. rigtig mange fejl og mangler.

  Stol ikke på Nordicom venner.

  Svar
 • 5. kontakinte  |  juni 25, 2008 kl. 6:10 pm

  Jeg er også flyttet ind i et Nordicom byggeri for lidt under 2 år siden. Vores lejlighed har stadig over 100 fejl og mangler! Aldrig i mit liv har jeg været udsat for så dårlig en behandling.

  Alene Nordicoms totalt manglende kommunikationsevner kunne der skrives mange skræmmende bøger om.

  Det værste er dog følelsen afmagt. Uanset om folk kører sager mod dem, har private advokater eller ej, så sker der lige præcis ingenting.

  Det er både første og sidste gang jeg skal bo i et Nordicom byggeri.

  Svar
 • 6. Henrik Normann  |  december 15, 2008 kl. 6:45 pm

  Jeg kan kun se at det fra Nordicom, vil blive værrere at når og hvis der er målsætning for at de er velhavere af en del byggegrunde landet over, bruger disse til at bruge som parkeringspladser og lader et Århusiansk Advokat firma stå for inddrivelse af parkeringsafgifter, tiltrods for der er en del grunde som står uforsvarligt hen med dybe kløfter hvor folk kan falde i, og ikke en chance for at komme op derfra, som det i særdeleshed kendes for i Slagelse at man ikke har gjort noget for afspærring af dette areal, og samtidig mislig bruger grunden til at afkræve P-afgifter. Man kan opleve at de ansatte P-vagter sidder på vagt, og når en skal gå mere end 200 m frem og tilbage er der allerede sat en Parkeringsbøde i forruden.. Hvilket er totalt usmageligt at dette blive gjort af et advokatfirma som har lejet sig ind hos Nordicom og derfrem så dele rovet i porten.

  Dette er så mig oplyst af Slagelse kommune at det ligger helt naturligt for hvem som er ejer af byggegrunde eller saneringsområder at man tillader den form for studehandel at man lader det hele gå konkurs, beholder grunden, udlejer den til en advokatfirma der ejer et Parkeringsselskab, og derved snyder en masse uvidende kunder om deres ret til at parkere, jvf. LBK om P-afgift på offentlige steder, også endda på et areal som blot er fyldt med huller og sten og andet grus, og noget er revet ned, men ikke indhegnet farlige områder forsvarligt.

  Jeg kan ikke se nogen alvor eller hensigt i af et firma som Nordicom kan tages for at være deres ansvar ansvarligt, og at ombudsmanden ikke omgående nedlægger i samråd med SKAT at Nordicom bliver erklæret konkurs og derved opløses og at samtlige grunde bliver solgt til andre byggefirmaer der har en langt større interesse i, at bruge de ejendomme og byggepladser til noget mere seriøst, og derved undgå at der kommer diverse små firmaer ind og laver studehandler som det Århusianske Advokatfirma som ejer en parkeringsvirksomhed, og på ulovligvis bonner folk for p-bøder og andet som gør, at almene mennesker kommer i økonomisk klemme af både gamle som nye årsager, fordi skiltningen ikke er iorden hverken som parkering eller som ejer. så dette kan holde de ramte, sig fra området.

  Jeg er ikke i tvivl om man har set eller oplevet magen til griseri i den branche, for det får åbenbart lov til at udvikle sig så meget, at det bliver for indviklet at finde den rette indgang som den rette udgang som ellers burde kunne håndhæves af de enkelte kommuner der har pligt til at anmelde den slags for en domstol o.l.

  Så vi opnår en respektabel byggebranche.

  Svar
 • 7. online directory  |  august 18, 2014 kl. 9:01 pm

  I like it when inndividuals get together and share opinions.
  Grezt blog, keep it up!

  Svar
 • 8. Post business Listing  |  august 18, 2014 kl. 9:19 pm

  I’m really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever
  run into any browserr compatibility issues? A small number of my blog readers have complained
  aboutt my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any solutions to help fix this issue?

  Svar
 • 9. where can i find new business listings  |  august 18, 2014 kl. 10:56 pm

  Pretty! This has been a really wonderful
  post. Many thanks forr providing this info.

  Svar
 • 10. www.iamsport.org  |  august 19, 2014 kl. 12:45 am

  I know this site offers quality dependent articles and extra material,
  is there any other web page which presents such information in quality?

  Svar
 • 11. Local Citation Submitter  |  august 19, 2014 kl. 4:48 am

  fantastic issues altogether, you simply won a brand new reader.
  Whatt would you suggest about your post that you just made a few days
  in the past? Any sure?

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nye indlæg

Flickr Photos

maj 2007
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Feeds

RSS SearchEngineWatch

 • Der er opstået en fejl - feedet er sikkert nede. Prøv igen senere.

Blog pmunk


%d bloggers like this: